Ervaringen

 • Coaching, reading en healing op afstand.


  Ondersteuning bij burn-out, op de weg naar een nieuwe positieve energie- stroom die ze nu aan het neerzetten is!

  Na een jarenlange burnout waarvan de verschijnselen zich telkens weer aandienen,
  ben ik vorig jaar in een depressie beland.

  Na meerdere malen griep te hebben gekregen, raakte mijn energie op, voelde ik me energieloos. De mantelzorg voor mijn vader werd me teveel, mijn werk werd me teveel, alles werd me teveel. Ik raakte in paniek. Er kwam geen of nauwelijks geld binnen. Mijn benen hielden vocht vast, mijn buik zette helemaal op, er zat een bal in mijn buik die in mn maag drukte. Er gebeurde van alles om me heen waar ik geen vat op had. Mn hoofd kwam onder druk te staan, ik kon niet meer goed slapen en raakte niet meer uitgerust. Alsof alles in mij bij me aan de bel trok! Ik viel helemaal stil. Hoe nu verder?

  Ik kende Lilian van cursussen en de reis die we met een groep maakten naar Israel.
  Door mijn grote vertrouwen in haar, heb ik stap-voor-stap mezelf overgegeven.
  Door haar coaching, de woorden die ze sprak, de stenen die ze gebruikte om me te
  ondersteunen, en de healings op afstand kon ik alle pijn, alle zwaarte, alle
  vermoeidheid loslaten. Waardoor er nu steeds meer energie door me heen kan stromen.

  Ik kan weer handelen en helder denken. Zodat ik me op mijn nieuwe werk kan richten. Werk waar ik blij van word! Werk dat mijn droom verwezenlijkt, namelijk mezelf neerzetten door middel van het schilderen in opdracht.

  Dankjewel Lilian voor je ondersteuning op afstand. Wat werkte dat intens.
  Het is een geweldige combinatie die je maakt met spiritualiteit, energieen en coaching.
  Om mij weer op mijn pad te krijgen, een positief pad, mijn eigen pad!

  Jenneke Endepoel, april 2016.
  Link Jenneke: http://jennekes-passieschilderij.jouwweb.nl

 • Hervinden van Kracht en Plezier

  Eind oktober was het met mij slecht gesteld, ik kon geestelijk en lichamelijk
  niet meer vooruit. Mijn hoofd zat zo vol dat ik niets meer kon bedenken of me zelfs nog
  kon concentreren. Ik voelde me depressief.

  Mijn hele rug van boven naar beneden was pijnlijk en stijf van de stress terwijl ik een bijzonder rustig leven leidt. Te rustig waarschijnlijk.

  Voor mij toen de hoogste tijd om hulp in te schakelen. Zo kwam ik bij Lilian terecht.
  Energetische Therapie via Hartswerk moest het intuitief voor mij zijn.

  Ik vond de behandelingen heerlijk, kon me er goed aan overgeven en voelde ook van
  alles stromen in mijn lijf. De reacties daarna thuis waren voelbaar, natuurlijk
  wel goed voor het energetische proces. Ik heb daarin heel wat losgelaten, ik heb het
  allemaal laten gebeuren. Zo kwam ik langzamerhand weer steeds dichter bij mijn hart.

  Het lukt me nu weer mijn hobby op te pakken en te schilderen. De thema's die in de healing langskwamen heb ik uitgewerkt in volgens Lilian prachtige creatieve en zeer eigen schilderijen. Een van de schilderijen heb ik zelfs al verkocht, met moeite want ik kon het maar moeilijk loslaten. Door de coaching kon ik goed voelen of het klopte voor mij om het schilderij te verkopen. En dat was zo.

  Wat het me ook gebracht heeft, is dat ik contact heb opgenomen met een oude vriendin. Indertijd zijn we vervelend uit elkaar gegaan. We hebben het uitgepraat en de band tussen ons bleek nog steeds te bestaan. Nu zien we elkaar regelmatig en hebben veel plezier samen. Ik merk dat ik weer kan lachen!

  Het heeft mijn leven warmer en energieker gemaakt. Ik onderneem weer dingen en voel me veel beter. Bij mij zijn hele oude angsten en blokkades getransformeerd waardoor Kracht en Plezier weer hervonden werden met de liefde van mijn hart.

  Ik hoop dat Lilian meer mensen met dit dankbare werk weer op weg mag helpen.

  Hilda, december 2015

 • Eigen Kracht


  Energetische ondersteuning en coaching laten bij een client nieuw gedrag zien:
  - Raakte ze eerst in paniek als er iets onverwachts gebeurde, nu blijft ze rustig.
  - Liep ze vroeger weg voor moeilijke beslissingen? Nu stelt ze het niet meer uit en onderneemt actie.
  - Nam ze geen tijd voor zichzelf en dacht ze eerst aan de ander? Dat is totaal veranderd. Ze zit nu op verschillende clubs. En ze zegt tegen haar kinderen dat ze even bezig is en dat ze er zo weer is voor hen.
  - Overkwam het leven haar? Ze leeft nu haar Eigen leven, neemt daarvoor verantwoordelijkheid.
  - Kon ze haar eigen mening niet uiten? Op haar werk en prive vertelt ze hoe zij erover denkt.
  - Wilde ze vroeger alles zelf doen? Nu kan ze ook andere mensen vragen om hulp.
  Na de ondersteuning van Hartswerk, gaat ze weer haar eigen weg. Prachtig om te zien. Wat heeft ze hart gewerkt!

 • De mist in mijn hoofd is weg en heeft plaats gemaakt voor de ZON!

  Wat had ik toch een enorme muur om me heen gebouwd. Ik liep helemaal vast.
  Als alleenstaande moeder van 2 kids met een baan in de psychiatrie gooide ik het er op dat ik het zo druk had. Maar ik merkte ook dat ik wel heel vaak boos en gefrustreerd was. Op mij zelf, op mijn kinderen en op mijn omgeving. Een gevoel wat alles behalve fijn was.

  Ook merkte ik dat ik niet echt stappen kon maken om verder te gaan met mijn leven. Het ging allemaal veel op de automatische piloot zonder echt aanwezig te zijn in het leven.

  Ik heb in mijn leven relaties gehad met het bekende type; verkeerde mannen. Ik durfde de afgelopen jaren niet meer open te staan voor een man, stel je voor weer de verkeerde! In Gambia heb ik een week echt vrijheid geproefd en heb ik voor het eerst in jaren weer kunnen genieten. Maar weer terug in Nederland ging alles weer verder op oude voet.

  Ik ben gaan zoeken op internet en stuitte op de site van Hartswerk en dat sprak mij direct aan. Ik vond het niet zweverig, maar haar visie sprak mij heel erg aan. Ik herkende heel erg dat ik vooral in mijn hoofd zat en niet vanuit mijn hart spreek of handel. Ik heb meer sessies gehad dan de 6 zoals we eerst dachten dat dit voldoende was.

  Ik had nog nooit een healing gehad en wist niet precies wat mij stond te wachten. Je ligt heel rustig met een heerlijk muziekje op de achtergrond. Je voelt allerlei sensaties in je lichaam, kou en warmte, ontlading van negatieve energieen. Daarna had ik het altijd vreselijk koud en was heel erg moe.

  Maar voor de healing nam Lilian de tijd voor de thema's waar ik mee aan de slag wilde gaan. Dit was in mijn geval best complex omdat er veel aan de hand was. Lilian gaf aan dat ik echt veel over mijn grenzen was gegaan en dat ik hierdoor ook lichamelijke klachten kreeg. Deze klachten waren een signaal om serieus te nemen. Ik geloof bij de 3e of 4e behandeling kreeg ik nota bene ischias klachten.

  Lilian vroeg mij toen wat ik nodig had, dat was toen echt wel duidelijk; rust. En dat heb ik genomen voor het eerst sinds jaren. Ik voelde zelf ook wel dat ik roofbouw had gepleegd op mijzelf. Ik heb het 2 weken heel erg rustig aan gedaan. Ik kreeg nog een steen mee om de ischiasklachten te verlichten en ook een olie.

  Na die rustperiode heb ik nog een aantal zware readings/healingen gehad. Maar ze waren echt nodig. Lilian heeft mij zoveel inzicht gegeven in hoe het komt dat mijn leven tot dusver met zware lessen gepaard ging.

  Het heeft uiteindelijk gemaakt dat ik nu na 8 sessies echt weet wie ik ben, wat ik voel! De mist in mijn hoofd is weg en heeft plaats gemaakt voor de ZON! Eindelijk heb ik weer zin om te leven, echt te leven.

  Ook heb ik geleerd om balans te vinden in mijn leven ondanks de drukte waar ik nog steeds in zit. Ik kan de situatie niet veranderen maar ik heb wel invloed hoe ik mijn leven inricht. Mijn kids reageren veel meer ontspannen nu op mij, vinden mama niet meer boos. En ook niet onbelangrijk, ik heb jaren slapeloosheid gehad maar slaap sinds 2 weken, na de laatste reading/healing, als een roos!

  Kortom ik ben heel erg dankbaar dat ik Lilian op mijn levenspad ben tegen gekomen. Ze heeft er echt aan bijgedragen dat ik verder kan met mijn leven. Dat ik niet in mijn hoofd ben blijven zitten maar dat ik nu leef vanuit mijn hart!

  Dionne(38 jaar)

 • Depressieve gevoelens doorbreken

  Ik zag het niet meer zitten het enige wat in mijn hoofd naar boven kwam was dood... Naar mijn idee zat alles tegen, ik werkte me kapot (werk met oudere dementerende), zodat oude mensen nog wel goede zorg krijgen... Ik stond voor iedereen klaar, maar vergat mezelf. In mijn vrije tijd lag ik veel in bed en gunde mezelf helemaal niks...

  Dit is met de jaren opgebouwd. Ik kwam er zelf niet meer uit. Want vrienden die ik had ben ik in de moeilijke tijd kwijt geraakt. En thuis werd ik ook niet begrepen. Ik was het helemaal zat en wou graag hulp.

  Ik heb veel psychologen gehad maar kreeg sterk het idee dat ze me niet begrepen. De meeste psychologen die ik heb gehad waren van de regeltjes in de boeken. Mijn vertrouwen was verdwenen.

  Toen zag ik de site van Hartswerk, dat zag er erg goed uit.

  Ik kreeg healingen die erg veel met mij deden. Ik voelde me na een healing zo goed dat ik alles weer zag zitten.

  De eerste keer vond ik het wel heel erg eng omdat ik niet wist wat er zou gaan gebeuren. Na een healing was ik erg koud en zei Lilian dat ik veel kwijt was en ik nieuwe energie had gekregen.

  De eerste keer dat ze dat zei dacht ik echt wat voor onzin praat ze. Maar ze had gelijk, ik zag steeds meer zon in mijn leven. Ook het praten was erg fijn, ze was een persoon die mij wel begreep. Wat eigenlijk onvoorstelbaar was voor mij. Ze gaf mij positieve energie.

  Tijdens de healingen en daarna heb ik ook verschillende stenen gebruikt wat erg goed werkt.

  Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om naar Lilian te gaan. Nu denk ik veel meer aan mezelf en werk ik minder. Ik heb mijn hobby ook weer opgepakt. Ik heb nog een hele goede vriend die mij enorm helpt en verder is alles een beetje op afstand. Ik kan makkelijker keuzes maken en voel me veel beter. Ook heb ik nu veel meer energie dan eerst. Lianne (19 jaar)

 • Doorbreken gedachtepatronen:

  'doe ik het wel goed genoeg' en 'durf ik mijn mening wel te geven'

  Het bijzondere van de healingen die ik heb ontvangen is dat ze elke keer weer aansluiten bij mijn persoonlijke leerdoelen die ik in dezelfde periode aangereikt krijg of mee geconfronteerd wordt (het is maar hoe je het bekijkt).

  Bij mij gaat het momenteel vooral om het oplossen van beperkende gedachtepatronen, voor een meer evenwichtiger kijk in de wereld. Veelal gaat het bij mij om het thema dat ik meer mag opkomen voor mijn eigen mening / meer voor mezelf mag gaan staan en niet te reageren vanuit geraaktheid.

  De healing die ik kreeg, heeft zijn doorwerking gehad op hoe ik anderen soms ten onrechte op een voetstuk zet (beperkende kinderlijke gedachtenvorm die te maken heeft met de vaderrol: doe ik het wel goed genoeg, durf ik mijn mening wel te geven, ook als een ander hierarchisch een hogere functie heeft).

  Ik merk dat ik dit volledig los heb kunnen laten, ik heb geen erkenning van anderen meer nodig om te weten dat ik het goed doe. Inwendig moet ik daar best om lachen, want het maakt het leven een stuk eenvoudiger. K.D. (35)

 • Loslaten blokkade.

  Lilian heeft door coaching, reading en healing mij geholpen oude blokkades los te laten. Daardoor kan ik mijn energie hernieuwd en vruchtbaar inzetten. Lilian werkt voor mij voelbaar vanuit haar hart, is integer, ter zake kundig en liefdevol. Ze heeft inzicht gegeven in een hele oude overtuiging die te maken had met misplaatste verantwoordelijkheid. S.B.

 • Hervinden van kracht

  Om een problematische situatie te verhelderen en mijn eigen kracht daarin te versterken, heb ik drie coaching/healing- en readingsessies gehad.

  Wat opvalt in Lilian haar manier van werken, is haar rust en liefdevolle benadering en haar respect voor jou als mens. Ze richt haar aandacht volledig op jou, werkt goed naar de kern van het probleem toe en verheldert jouw eigen rol erin.

  Wat vervolgens naar boven komt aan pijn, verdriet of andere blokkades, wordt in een daaropvolgende healing verder losgemaakt en afgevoerd. Deze healingen werken heel goed omdat ze zo tot in detail worden afgestemd op jou.

  Lilian is zorgvuldig en krachtig in haar healing. Ze licht, waar nodig, bepaalde facetten verder toe en plaatst ze in een groter geheel. Dat gaf mij een gevoel van ruimte en meer inzicht.

  Na de derde sessie was de angel uit het probleem en kon ik met meer energie, kracht en vertrouwen mijn weg vervolgen. M.C.W. (50)


 • Houding onderzoeken:

  'ik leg mezelf teveel druk op'

  Ik wilde mij o.a. in mijn werk vrijer en zekerder voelen. Ik leg mijzelf te veel druk op, denk dat ik niet goed genoeg ben. Daardoor doe ik veel te veel, heb vaak het idee dat collega's beter zijn, voel me onzeker en minderwaardig, kortom: een heel rijtje. Rationeel gezien weet ik dat dit niet hoeft, want het gaat goed op mijn werk; ik hoor geen negatieve geluiden, heb (eindelijk) een fijne leidinggevende die mij 'ziet'.

  Coaching:

  Welke overtuiging zit onder het gevoel 'niet goed genoeg te zijn'.

  In het gesprek realiseerde ik mij ineens dat ik bang was dat ik gestraft zou worden. Er kwam een herinnering boven van een manier waarop ik vroeger een paar keer was gestraft. Ik werd opgesloten in een donker hok, ik wist dat daar spinnen waren, vond dat vreselijk eng en huilde en schreeuwde dat ik het nooit weer zou doen en er uit wilde.

  Lilian vroeg mij of ik contact kon maken met mijzelf als kind in die situatie. Dat lukte en ik werd verdrietig, vond het zielig en niet eerlijk. Lilian vroeg mij of ik dat kind kon troosten en zeggen dat ik zag dat ze heel bang was. Ik heb toen de armen om haar heengeslagen en getroost, totdat ze heel dicht tegen mij aan kwam en tot slot had ik de armen om mijzelf heen geslagen. Ik kreeg, lekker warm, een rose fleecedeken om mij heen gelegd.

  Het voelde goed om dit te doen. Deze situatie had ik al eens eerder proberen te verwerken, maar het letterlijk uitspreken, troosten en omarmen van mijzelf in die situatie, dat was de stap die ik nog niet eerder had gedaan.

  Wel wist ik dat het aanwijzen van een schuldige en de slachtofferrol aannemen me niet verder bracht. Ik moest er zelf iets aan doen. Deze manier van helen werkte.

  Healing op oude overtuiging:

  'ik moet me altijd staande houden'

  Daarna deed Lilian nog een healing. Dit had ik nog nooit ondervonden en was daar wel erg benieuwd naar. Lekker liggen, ogen dicht en op mij af laten komen.

  Wat er gebeurde was dat ik in mijn verbeelding mijzelf zag staan, aan de rechterkant en mij realiseerde dat ik mij jarenlang staande heb weten te houden. Het oogde heel zwaar, met veel moeite.

  Daarna voelde ik mijzelf liggen, als een blok. Mijn hele lichaam voelde zwaar, dit was ik dus. Ik hoef mij niet meer staande te houden! Op dat moment voelde ik mij van top tot teen geaard, als een blok beton. Wauw. Maar het was niet hard, want ook voelde ik mijzelf milder worden, zachter. Ik merkte dat ik zelfs lag te glimlachen; geen idee waarom, maar het voelde wel lekker. Dit was een heel prettige ervaring en het voelde heerlijk.

  Tja, al die moeite om mijzelf staande te houden had in mijn lichaam een stuk verharding met zich meegebracht, dus dat hoefde nu niet meer; fijn!

  Er is weer een stukje geheeld, meer ruimte gekomen en ik ben weer een stukje dichter bij mijzelf aanbeland. Tjonge, wat hadden we hard gewerkt! J.K.